loader image

Podrška 24/7
+381 63 412 285

0

0

Pričaj mi, molim te

Šifra proizvoda: 121 Kategorije: ,
Šifra proizvoda: 121 Kategorije: ,
Izdavač: Svici
Zbirka „Pričaj mi, molim te!“sadrži 18 basni pisanih jasnim, jednostavnim jezikom u dijalogu. Svaka basna je kratka avantura koja vaspitava decu kako da se ponašaju u određenoj situaciji i svaka se završava srećnim krajem u kojem dobro pobeđuje zlo i iskušenje. Imaju prenosno, poetizovano značenje.

780,00 RSD

Opis

Jedan od najozbiljnijih i najodgovornijih poslova je pisati knjigu za decu. Knjige za decu imaju veoma važnu ulogu u odrastanju i formiranju ličnosti deteta.

Da bi knjiga bila interesantna za najmlađe čitaoce potrebno je da ima zanimljivu i dinamičnu priču, da drži pažnju. Nesme da je preduga, i da ih pritom, na nenametljiv, a jasan način pripremi za život koji čeka na njih.

Baš takva, pisana po meri deteta, je knjiga „Pričaj mi, molim te“, 25. jubilarna knjiga Vere Cvetanović.

Imajući u vidu da je čitav svoj radni vek provela sa decom. Odlično poznaje njihovu psihu i zato kao vrstan književnik odabira basnu kada se malo ko u ovom savremenom trenutku upusta u avanturu pisanja ove književne vrste. U njima ona alegorički crta odnose među ljudima, izruguju ljudske slabosti i mane i daje moralne pouke.

Deca vole životinje. Kroz njihove dijaloge na neposredan način Cvetanović upoznaje decu sa sve češće zaboravljenim vrlinama koje treba da krase njihovu ličnost.

Takvom životu nas uče basne, podjednako važne za one koji tek treba da zakorače u život, ali i za one koji im te basne čitaju. Da ih podsete na vrednosti koje, nažalost, savremeni trenutak sve češće guta, potiskuje i briše.

Zbirka „Pričaj mi, molim te!“sadrži 18 basni pisanih jasnim, jednostavnim jezikom u dijalogu. Rečenice su jezgrovite i kratke.Sadrže ritam i igru reči koji drže dečju pažnju. Svaka basna je kratka avantura koja vaspitava decu kako da se ponašaju u određenoj situaciji. Svaka se završava srećnim krajem u kojem dobro pobeđuje zlo i iskušenje. Imaju prenosno, poetizovano značenje. Pri tom vodi računa da početno slovo vlastitog imena životinje junaka u basni bude isto kao i početno slovo vrste kojoj pripada. Na taj način ona gradi malu enciklopediju životinja koja, za najmlađie čitaoce predstavlja pravu riznicu.

Basne Vere Cvetanović prate ilustracije koje i vizuelno pojačavaju doživljaj pročitanog. Ilustracije su neka vrsta komentara na tekst, dopunjuju ga, urezuju u svet dece koja najlakše vizuelno primaju. Grafičko rešenje i dizajn je radila Jefimija Kocić koja je asistent na Fakultetu umetnosti Univerziteta u Nišu.

Dodatne informacije

Težina 0.280 kg
Pisac

Izdavač

Pismo

ćirilica

Format

20×20

Broj strana

41

Povez

tvrd

Godina izdanja

2019.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Pričaj mi, molim te“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *