loader image

Podrška 24/7
+381 63 412 285

0

0

Note od lepote

Šifra proizvoda: 212 Kategorije: ,
Šifra proizvoda: 212 Kategorije: ,
Izdavač: Svici
„Note od lepote“ su kreacija neba, Božje ptice-anđela, one su milošću dospele među nas jer je lepota kosmička tajna i najjače oružje ljubavi i dobrote. Ne zaboravimo da će „lepota (a dodao i bih i dobrota) spasiti svet“.

390,00 RSD

Opis

„Sehara želja“, prva zbirka poezije mlade Adne Obuće izdata 2015. godine kada je autorka imala 11 godina, je prilikom prvog čitanja mene oduševila. Lakoća stihova, koje kao da je ptica u jednom dahu odcvrkutala i sklopila u pesmu, ali ne pesmu „šalalajku“ već sa ontološkim porukama, ostavlja čitaoca bez daha. Odmah sam video da pesmama mora doći muzička nadogradnja. Moj zadatak, kao kompozitora, bio je da uhvatim taj cvrkut ptice pesnikinje, zabeležim u note i dam harmonske boje koje će oslikavati duboku i upečatljivu poruku svakog stiha.

Ova mlada pesnikinja, koja osim što lepo piše poeziju osobito dobro i peva (što dokazuju učešća na mnogim muzičkim festivalima gde je osvajala prve nagrade svojim čarobnim glasom), svojom poezijom peva o ljubavi prema roditeljima, bakama, sestri, prijateljima, miru, slobodi, prirodi, ljubavi, to su molitve. Sve su to teme koje se tiču ontološke prirode čoveka koje čoveka čine čovekom, i omogućavaju njegov opstanak, a koje moderna industrija zabave i masovnih medija pokušava uništiti i proglasiti nepoželjnim.

Nisam želeo beleženjem cvrkuta ptice (anđela) u note, da tu pesmu zarobim između dve korice knjige (kao u kakvu krletku) kako je niko ne bi čuo, već da joj muzičkom nadogradnjom dam novu energiju i još veća krila da bi svetom još više i dalje letela. Tako je pesma „Šta to dijete pjesmom sanja“ počela obavljati tu misiju na XVII internacionalnom dječjem festivalu „Šta se pjesmom sanja“ u Goraždu 2016, sa kojom je solista osvojio prvo mesto. Zatim su usledile pesme „U ime ljubavi i mira“ i „Molitva“ takođe izvođene na ovom festivalu. Iskreno želim da i ostale pesme sa ove hrpe dožive istu ili još bolju sudbinu.

„Note od lepote“ su kreacija neba, Božje ptice-anđela, one su milošću dospele među nas jer je lepota kosmička tajna i najjače oružje ljubavi i dobrote. Ne zaboravimo da će „lepota (a dodao i bih i dobrota) spasiti svet“.

Milivoje Ilić

Dodatne informacije

Težina 0.110 kg
Pisac

Izdavač

Pismo

ćirilica

Format

A4

Broj strana

31

Povez

mek

Dizajn

Jovana Radović

Godina izdanja

2020.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Note od lepote“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *