loader image

Podrška 24/7
+381 63 412 285

0

0

Naisa pričalica

Šifra proizvoda: 602 Kategorija:
Šifra proizvoda: 602 Kategorija:
Priredio: Violeta Jović
Pred nama je knjiga odabranih priča koje smo odabrali zajedno sa piscima koji su reprezentacija ne samo našeg festivala, već i književnosti za decu na mnogo širim prostorima.

Opis

Započela je druga decenija trajanja i rasta Medijana festivala dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu i s ponosom možemo reći da smo srcem i razumom radili i gradili, šireći dobru energiju koja je okupljala brojene i nebrojene dobromisleće i lepogovoreće sa svih strana sveta. Veoma smo ponosni na to i ljubomorno čuvamo sva ona zrnca lepote, radosti i ljubavi koja su se slila u našu opštinu Medijana i naša srca za prvu deceniju postojanja Festivala.

Kada se rodila ideja o osnivanju festivala dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu u Nišu i kada je Gradska opština Medijana radosno otvorila svoja vrata za narod najbolji, s njom se rodila i želja da se deci ponudi najbolji primer. Ne poznajemo bolje primere od ljudi koji su lepo vaspitani i kulturni, obrazovani i ostvareni u svojim profesionalnim izborima, a uz to dovoljno maštoviti i kreativni da uposle svoju inteligenciju i talenat i svojim stvaralaštvom pokreću druge da misle i stvaraju.

Na naš Festival rado su dolazili svi oni koje smo rado ugostili. Rađala su se neraskidiva prijateljstva koja su činila da svi postajemo bolji. Svi koji su tome dorasli, ostali su sa nama, čineći da postanemo sjajna porodica sjajnih pojedinaca koji umeju da budu sjajan tim. I to kakav tim!

Time smo ostvarili najvažniju misiju Festivala.

Na početku druge decenije, u svojoj jedanaestoj godini radosnog trajanja, pošto smo već postali prepoznatljivi i omiljeni, odlučili smo da, nakon deset divnih zbornika dosadašnjih festivala, započnemo sa dobrom praksom objavljivanja prepoznatljive, a uvek drugačije knjige koju će rado čitati i pisci i deca i svi oni kojima je knjiga put ka sebi i put u svet.

Specifičnost našeg Festivala je u tome što ovde svi treba da budu vredni i kreativni, da svojim radom i lepotom stvaranja pokažemo deci kako se postaje Ljubivoje Ršumović, Dušan Pop Đurđev, Igor Kolarov, Slobodan Stanišić i bilo ko drugi, sa svojim imenom i prezimenom. Na primer Jefimija Kocić! Ili, recimo Dušan Milenković! Ili… ili… tako kako se zove naš ovogodišnji pobednik literarnog ili likovnog konkursa, koga ćemo sresti za desetak godina na dan odbrane njegovog diplomskog rada ili doktorske disertacije, kada ćemo, van sebe od ponosa, krišom obrisati jednu suzu radosnicu i zahvalno pomisliti da je vredelo.

Nikada nije završen rad na nama i, koliko god drugi mislili da smo savršeni, mi znamo da možemo još bolje i još lepše izbrusiti dijamant lepe reči i ugraditi taj isti dijamant u neku lepu knjigu, koja je najsigurnije mesto za čuvanje dijamanata.

Da li znate da dijamanti umeju da pamte?

Knjige zato i postoje, da zapamte sve ono što se imalo reći i sačuvaju to za buduće vreme koje će na temelju naših reči ispisivati poruku za vremena buduća. Knjige su garanti trajanja. A mi želimo da trajemo. U tom smislu, ove godine započinjemo ediciju knjiga u kojima će naša Naisa, mala vodena vila koja iznova gradi naš Grad i čuva ga, sačuvati najlepše tvorevine uma i duha svih onih koji su svojim delom i doprinosom našem Festivalu obogatili ne samo Festival i nas koji smo ih radosno dočekali, već i književnost za decu, koja će, sigurni smo u to, obogatiti živote svih onih koji čitaju.

Pred nama je knjiga odabranih priča koje smo odabrali zajedno sa piscima koji su reprezentacija ne samo našeg festivala, već i književnosti za decu na mnogo širim prostorima. Najveći deo ovih priča je upravo napisan i ovde se prvi put objavljuje, na naše veliko zadovoljstvo. Biografije pisaca su pisali oni sami, u svom prepoznatljivom stilu, tako da su one još po jedna priča.

Ova knjiga nosi naziv NAISA PRIČALICA. Kako će se zvati sledeća, ostaje da mislimo i maštamo. Tako nastaju nove knjige.

Iskreno se radujem da će ovu knjigu radosno čitati svi i da će ona biti živi svedok žive reči koja traje i koja daje nadu da će lepota spasiti svet.

Privilegovani priređivač

Violeta Jović,

Umetnički direktor Medijana festival dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu

 

Dodatne informacije

Težina 0.330 kg
Priređivač

Izdavač

,

Pismo

ćirilica

Format

20×20

Broj strana

163

Povez

tvrd

Godina izdanja

2019.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Naisa pričalica“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *