loader image

Podrška 24/7
+381 63 412 285

0

0

Čari mašte

Šifra proizvoda: 211 Kategorije: ,
Šifra proizvoda: 211 Kategorije: ,
Izdavač: Svici
Muzička literatura za najmlađe je uvek bila vrlo oskudna i svaka muzička zbirka te vrste je veoma dragocena. Knjiga koja se nalazi pred vama sadrži 58 pesama za decu.

390,00 RSD

Opis

Muzička literatura za najmlađe je uvek bila vrlo oskudna i svaka muzička zbirka te vrste je veoma dragocena. Knjiga koja se nalazi pred vama sadrži 58 pesama za decu što predstavlja naš skromni doprinos obogaćenju ove vrste muzikalija.

Za stvaranje kompozicija korišćena je poezija nekih od  najznačajnijih  autora iz Srbije i iz susednih država: Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Tekstove smo brižljivo birali tako da su tematski široko orjentisani: od onih za predškolski uzrast do onih za kasni osnovno-školski uzrast. Melodije su, takođe, prilagođene vokalnim sposobnostima dece shodno uzrastu kojem je tematika pesme namenjena.

Nadam se da će vaspitači, učitelji i nastavnici muzičke kulture na najbolji način iskoristiti ovaj muzički materijal. To je od višedimenzionalnog značaja. Dokazano je da slušanje muzike ali i sviranje i pevanje, angažuju sve delove mozga jednovremeno što predstavlja efekat koji nijedna druga disciplina ne stvara, a to dovodi do boljeg razvoja intelektualnih sposobnosti dece. Uputimo najmlađe da se bave nečim lepim, stvaralačkim, da se odvoje od telefona, kompjutera, igrica i drugih tehnoloških pošasti savremenog sveta i uputimo ih u Čari mašte, kako bi otkrili neki novi svet, mnogo lepši, pun ljubavi za svakoga ko zakuca na njegova vrata, koji će razviti saosećajnost za drugoga, a što je danas toliko nedostajuće. To je jedna od ljudskih osobina koju tehnološka pošast uništava (a tehnologija je trebalo da pomogne čoveku, a ne da ga dehumanizuje). „Budimo ljudi“ rekao je naš Patrijarh Pavle, zato decu moramo ljudski vaspitavati i obrazovati ih ljudima.

Mi kompozitori, Olivera Cvetić i Milivoje Ilić, se zahvaljujemo svim autorima tekstova što su napisali tako divne stihove i odobrili da se oni u muzičkom ruhu objave. Posebno se zahvaljujemo izdavačkoj kući SVICI koja je shvatila značaj i uvažila naš rad i pružila nam svesrdnu pomoć kako bi Čari mašte postale stvarnost.

Dodatne informacije

Težina 0.200 kg
Pisac

,

Izdavač

Pismo

ćirilica

Format

A4

Broj strana

63

Povez

mek

Dizajn

Ljubica Jović

Godina izdanja

2019.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Čari mašte“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *